За да ви улесним, изготвихме списък с най-често задавани от потребителите въпроси при избoр на предлаганите услуги от Tiberus.

Работим без такси и комисионни във всички случаи на обмяна на валута. Получавате курса, който виждате на таблото в офиса ни  и на www.tiberus.bg.

Обявените цени са само за обмяна на валута в брой.

Обадете ни се, ако желаете да обмените над 10 000 BGN и попитайте за преференциален курс. Ще запазим договорената за Вас цена в рамките на 1 час, независимо накъде се движи валутният пазар.
Моля, имайте предвид, че не винаги можем да предоставим по-добра котировка за дадена валута.

Въведете сума за валутата, която искате да закупите или продадете и калкулаторът автоматично ще пресметне равностойността ѝ в друга валута по Ваш избор.

Във валутния калкулатор може да изчислявате равностойностите на произволни суми от всички валути, с които Tiberus работи. Курсовете са идентични с тези във валутната листа и в офисите ни.

Моля, имайте предвид, че Tiberus  работи само с цели валутни единици и оперира единствено с купюрите в обращение от дадена валута. При нужда от закръгляне на сумата, намясто в офис, ще получите ресто в лева.

Прагът за деклариране е левовата равностойност на 5000 евро или 9 779.15 лв.

Съгласно чл. 11, ал. 1 от “Закон за мерките срещу изпирането на пари”, всички обменни бюра и финансови институции са длъжни да идентифицират своите клиенти преди извършването на операции за обмяна на валута на стойност над 5000 евро или 9 779.15 лв.

Ако сте регистриран потребител, можете да намерите бланка за декларация в графата „полезни документи“ във Вашия профил.

Да, поддържаме наличности от разнообразни валутни купюри.

Имайте предвид, че притежанието само на дребни купюри понякога може да е предизвикателно, защото се пренасят по-трудно и са по-обемни. Важно е да имате правилния микс от купюри спрямо Вашите нужди.

Винаги може да се обърнете към консултанти в Tiberus офис или да се свържете с нас на тел. (02) 9 888 666. Ще получите професионален съвет относно най-добрия купюрен микс за конкретна Ваша ситуация.

Понякога, в случай че имате нужда от обмяна на по-голямо количество от масовите или от по-екзотичните валути.

В такива ситуации Ви препоръчваме да се свържете с нас и да конкретизирате Tiberus офис, в който желаете да обмените. Ние специално ще се погрижим да имате на разположение желаното количество от съответната валутата.

Поради различни и понякога непредвидими пазарни обстоятелства, винаги съветваме нашите клиенти да обменят валута поне 1 – 2 седмици предварително, ако знаят точната дата, когато тя ще им е необходима.

Карат е мярка за чистота на златната сплав. 1 карат е 1/24 тегловна част съдържание на чист метал. Следователно 24-каратовото злато е злато с чистота 99.99%, 12-каратовото е с чистота 50% злато и 50% примеси и т.н.

Каратовата система постепенно се допълва и заменя от метричната, в която чистотата на златото се измерва в хилядни части чист метал в сплавта. Например злато с проба 999 означава 99.9% чисто злато, проба 750 означава 75% злато и 25% примеси.

Определяме каратите на изделията чрез прецизен химичен анализ. Използваме кварцови плочи, тестери с гарантирано златно съдържание и смес на азотна и солна киселина.

Печатите върху бижутата не гарантират на 100 % съдържанието на злато или сребро в тях. Понякога може да са сгрешени или да са поставени с подвеждаща цел.

В Tiberus винаги правим прецизен химичен анализ преди да закупим дадено изделие. Използваме кварцови плочи, тестери с гарантирано златно съдържание и смес на концентрирани азотна и солна киселини.

Купуваме злато под формата на прах, стружки или топилки само след проведен анализ в специализирана лаборатория.

Ако желаете да получите повече информация, моля, свържете се с Tiberus дилър.

Шумен  +359 889 407 336

Бялото злато e смес на злато с примеси от никел, сребро или друг метал със сив цвят.

Бялото злато е примес, а не е самостоятелен химичен елемент или по-рядък и скъп метал. Затова често то е с по-нисък карат. Най-високата проба на която изкупуваме бяло злато е 750 (18 карата).

Съгласно действащото законодателство в България, когато клиент продава злато на Tiberus, параметрите на продажбата трябва да бъдат описани в документ, издаден от продавача. Документът трябва да съдържа и идентификационните данни на лицето, издало документа. Тъй като физическите лица не издават документи, Tiberus се задължава да издаде документ при покупката си, който трябва да съдържа въпросните реквизити

Съгласно чл. 57 от “Закон за българските лични документи”, разрешителното за пребиваване не представлява официален документ за самоличност.

Изкупуването на злато се извършва в нашия  Tiberus офис в гр.Шумен.